SEO uyumlu makale nasıl yazılır sorusunun cevabını merak ediyorsanız doğru adrestesiniz! SEO uyumlu makale yazmak demek, tamamen kopyadan arınmış organik bir içerik üretmek demektir. Uzun vadede olumlu yansımalar getirmesi adına SEO uyumlu makale, okura keyif verecek düzeyde bilgi verici biçimde hazırlanmalıdır.
Tüm bunların yanı sıra metin içerisinde kullanılan görsellerin de özenle seçilmesi gerekir. İçeriğin kolay okunması için maddeleme yönteminden de faydalanılmalıdır. Muntazam görünen bir metin herkes tarafından ilgi ile okunacaktır. O halde konuya dair bilmeniz gereken diğer ayrıntılara geçelim!
SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
SEO uyumlu makale yazımı noktasında dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Bahsi geçen kuralları sırası ile sizlere aktarıyor olacağız. SEO uyumlu makale nasıl olmalı sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz. Şu şekilde özetlemiş olalım:
Yazmak İstediğiniz İçerik Hakkında Araştırma Yapın
Sizin seçtiğiniz konuda neler yazılmış öğrenin. Özellikle SERP (Search Engine Results Page) sonuçlarında ilk sayfada çıkan yazıları muhakkak inceleyin deriz. Nasıl bir içerik hiyerarşisi oluşturulmuş, hangi bilgilere yer verilmiş ve hangileri es geçilmiş not edin.
Anahtar Sözcük Araştırması Yapın
Aranma hacmi yüksek bir odak anahtar kelime ve yardımcı anahtar kelimeler bulmak son derece önemli. Aksi halde içeriğiniz SEO uyumlu olmayacaktır. Ahrefs ve Semrush gibi kaynaklardan hiç zorlanmadan anahtar sözcükler bulabilirsiniz.
İçeriğe Odak Anahtar Kelime ile Başlamayı Unutmayın
Bu bir zorunluluk değildir. Fakat içeriğinize odak anahtar sözcük ile başlamanız makaleyi besleyen bir durumdur. Diyelim ki odak anahtar kelimeniz SEO uyumlu makale nasıl yazılır sorusu olsun. İçeriğe bu kalıpla başlamak çok daha yararlı olacaktır.
Kısa Bir İçerik Hazırlamayın
Bir sitenin trafiğini artırmak için yazılan SEO uyumlu makaleler hiçbir zaman 300 kelimenin altında olmamalı. Mümkünse minimum 500-1000 kelimelik metinler üretmelisiniz. Bunun yanı sıra 3000 kelimeyi aşan makaleler de SEO konusunda sıkıntı oluşturabilir.
Başlıklarda Aranma Hacmi Yüksek Yardımcı Anahtar Kelimeler Kullanın
Aranma hacmi yüksek yardımcı anahtar kelimelerle içeriğinizi beslemelisiniz. Her başlık için bu tür bir kelime bulamasanız da metnin geneline birkaç tane de olsa anahtar sözcüğü yaymanız gerekecektir.
Metin İçerisindeki Odak Anahtar Kelime Dağılımına Dikkat Edin
SEO uyumlu makale nasıl yazılır dendiğinde akla ilk gelen kurallardan biri de anahtar kelime dağılımına dairdir. 900-1000 kelimelik bir içerikte 6 ila 8 kez odak anahtar sözcüğü geçirmenizde bir sakınca yoktur.
Fakat bu sayı 15-20 gibi bir skalada yer alıyorsa ne yazık ki içeriğinizin SEO kurallarına uygun olmadığını söyleyebiliriz. Odak kelimeyi daha homojen bir biçimde dağıtın.
Başlıkları Sıralı Kullanmaya Dikkat Edin
H1 başlığı her zaman H2’den önce gelmeli. İçeriğe H2 başlık etiketi ile giriş yapamazsınız. Bu adımda da dikkatli olmanızı öneririz. Ayrıca H3 ve H4’ü de gerektiği yerde kullanmaktan asla çekinmeyin; içeriğinizi organik anlamda beslemiş olursunuz.
Site İçi Linkleme Yapmayı Unutmayın
Örneğin bir blog sayfanız var. Çeşitli bilgiler paylaşıyor ve her geçen gün daha fazla kitleye ulaşmak istiyorsunuz. Bunun için her yeni içeriğinizde eski içeriklerinize linklemeler yapmalısınız. Buna site içi linkleme diyoruz.
Diyelim ki yeni içeriğiniz kahvenin faydaları ile ilgili; eskiden de kahve nasıl pişirilir konulu bir içerik yazmıştınız. Bu yazıyı yeni içeriğinize linkleyebilirsiniz. Organik trafiğinize katkı sağlayacaktır. SEO uyumlu makale nasıl yazılır konulu yazımıza meta description ile devam ediyoruz.
Meta Description Eklemeyi Unutmayın
Google arama sonuçlarında içeriğinizin kapsamına dair fikir vermesi açısından bir meta description yazmalısınız. en fazla 120 karakter olması gereken bu açıklama sayesinde daha fazla okuyucu sitenize giriş yapacaktır.
SEO Uyumlu Makale Yazmak Neden Önemlidir?
SEO uyumlu makale nasıl yazılır sorusu her zaman SEO uyumlu makale yazmak neden önemlidir sorusunu da beraberinde getirir. SEO uyumlu içerik yaratma konusundaki asıl amaç ise siteye iyileştirilmiş bir arama motoru sıralaması kazandırmaktır.
Bunun yanı sıra web sitesi trafiğinin gözle görülür bir şekilde artmasını sağlamak da SEO’nun temel amaçlarından bir tanesidir. Ayrıca bu şekilde kişilerin siteye olan güveni de artacaktır. Çünkü içeride hem organik hem de bilgi verici makaleler mevcuttur.
Bu içeriklerimizde ilginizi çekebilir: