Genel

İçerik Oluştururken Faydalanabileceğiniz 16 Araç

Dijital pazarlama dünyasının en önemli ögelerinden bir tanesi de içeriktir. Bu doğrultuda, sizler de web siteniz için SEO uyumlu içerikler üreterek yüksek trafik edinebilir; çalışmalarınızı dijital pazarlama stratejileri ile destekleyerek [...]

Beyza Kübra Çıtlak

Dijital pazarlama dünyasının en önemli ögelerinden bir tanesi de içeriktir. Bu doğrultuda, sizler de web siteniz için SEO uyumlu içerikler üreterek yüksek trafik edinebilir; çalışmalarınızı dijital pazarlama stratejileri ile destekleyerek rakipleriniz arasında fark yaratabilirsiniz. Peki içeriklerinizi hazırlarken size katkı sağlayacak içerik oluşturma araçları hangileridir?

İçerik pazarlama

İşte sizin için derlediğimiz, içeriklerinizi oluşturma aşamasında kullanabileceğiniz 16 araç!

1. Google Trends

Google Trends

İçerik planı hazırlarken faydalanabileceğiniz Google Trends ile Google arama motorunu kullanan kişilerin yaptıkları aramalara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca anahtar kelimelerin;

  • aranma sıklığına,
  • hangi dönemde ne kadar aratıldığına,
  • coğrafi dağılımına erişebilmeniz de mümkün.

Google kullanan kişi sayısını göz önüne alırsak, Google Trends’in içerik pazarlama konusunda oldukça faydalı bir araç olduğunu söylemek gerekir.

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Yok

2. Ahrefs

Ahrefs; SEO’ya uygun içerik planı hazırlarken ve içeriklerinizi yazarken yararlanabileceğiniz bir araç. Hedeflediğiniz ülkede yapılan aramalara göre anahtar kelime bulabilmenizi sağlayan Ahrefs ile detaylı bir analiz gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca bu aracı kullanarak hem kendi içeriğinizin durumunu hem de rakiplerinizin içeriklerini inceleyebilirsiniz.

Böylece, içerik pazarlama çalışmalarınızın çok daha kısa sürede başarıya ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Ücretsiz plan: Yok

Ücretli abonelik: Var

3. SEMrush

SEMrush

SEMrush, içerik oluşturmaya yardımcı araçlar arasında en etkili olanlardan bir tanesidir. SEO hizmeti, içerik analizi ve optimizasyonu konusunda farklı işlevleri olan bu araç, anahtar kelime araştırması, backlink analizi, link inşası gibi konularda mükemmel bir analiz imkanı sunar.

Bu sayede rakiplerinizin de web sitesinin durumunu analiz edebilir, kullandığı anahtar kelimeleri inceleyebilirsiniz. Ayrıca yazının SEO uygunluğunu denetleyen SEMrush ile web sitenizde organik trafik artışı elde edebilirsiniz.

Ücretsiz plan: Yok

Ücretli abonelik: Var

4. Hemingway Editor

Hemingway Editor, içeriğinizi daha anlaşılır hale getiren bir metin düzeltme aracıdır. Cümlelerin dil bilgisini ve akıcılığını kontrol edip okunabilirliğini artıran bu araç sayesinde içeriğinizin başarısını artırabilirsiniz.

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Var

5. CoSchedule Headline Analyzer

CoSchedule Headline Analyzer

Bir içeriğin kaliteli olması için başlığın; dikkat çekici ve özgün olması, aynı zamanda okuyucuya bilgi vermesi gerekir. Bu durum, içeriğin daha fazla okunmasını ve website trafiğinin artmasını sağlar.

Başlık seçiminde CoSchedule Headline Analyzer aracından yardım alabilir ve içeriğinizi daha etkili bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca aracın sizin için önerdiği kelimelerden yararlanabilir ve içerik başlığının uzunluğunu kontrol edebilirsiniz.

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Yok

6. Grammarly

Grammarly

Grammarly; yazdığınız içeriğin, dil bilgisi kurallarına uygunluğunu kontrol eden bir içerik aracıdır. Yanlış kullandığınız kelimelerin yerine doğrularını öneren bu araç ile içeriğinizin gramer kurallarına uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca “paraphrase” yöntemi ile kullandığınız cümleleri iyileştirebilir ve içeriğinizin okunabilirliğini artırabilirsiniz.

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Var

7. CopyAI

CopyAI, kısa süre içerisinde içerik hazırlamanızı sağlayan bir içerik yazma aracıdır. Yapay zekası sayesinde pratik şekilde içerik oluşturan bu araç ile dakikalar içinde yüzlerce kopya üretebilirsiniz. Böylece içeriğinizi kolay ve hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Var

8.MarketMuse

MarketMuse

MarketMuse, içeriğinizi puanlayarak SEO ile uyumlu olup olmadığını kontrol eden bir içerik denetleme aracıdır. Anahtar kelime seçimi ve içerik optimizasyonu konusunda da faydalı olan bu araç ile içerik kalitenizi iyileştirebilirsiniz.

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Var

9. Pexels

Pexels, içeriğiniz için ücretsiz stok fotoğraflar ve videolar bulabileceğiniz oldukça faydalı bir araç. Pek çok konuda yüksek çözünürlüklü fotoğraflar bulabileceğiniz Pexels sayesinde içeriğinize dikkat çekici görseller ekleyebilirsiniz.

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Yok

10. PiktoChart

İnfografik oluşturmanın çoğu zaman zor olduğu düşünülse de PiktoChart, bu işi oldukça kolay bir hale getiren görsel içerik oluşturma aracı olarak karşımıza çıkıyor. PiktoChart’ta önceden hazırlanmış şablonları kullanabilir ve çok pratik yöntemler ile dilediğiniz gibi görsel hazırlayabilirsiniz.

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Var

11. Canva

Canva

Canva, içerik yazarlarının en sık kullandığı görsel içerik oluşturma araçlarından bir tanesidir. İstediğiniz boyutlarda görsel içerikler hazırlayabileceğiniz Canva sayesinde yazılarınıza çeşitli görseller ekleyebilir; böylelikle içeriklerinizin daha dikkat çekici olmasını sağlayabilirsiniz.

Üstelik Canva’yı kullanmak için profesyonel bir tasarımcı olmanıza da gerek yok!

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Var

12. Venngage

Venngage, önceden tasarlanmış onlarca şablondan hızlı bir şekilde bilgi grafiği oluşturmanızı sağlayan çevrimiçi bir araçtır. PiktoChart gibi infografik içerikler tasarlamanıza yardımcı olan Venngage ile farklı grafik türleri oluşturabilirsiniz. Böylece içeriğinizi daha özgün bir hale getirebilirsiniz.

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Var

13. GIPHY

 GIPHY

GIPHY, ihtiyacınız olan GIF görselleri bulabileceğiniz harika bir araç. Markanıza özel GIF’ler oluşturmanızı sağlayan GIPHY ile içeriğinizi çok daha güçlü bir hale getirebilirsiniz. Hem de ücretsiz bir şekilde!

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Yok

14. Vidyard

Video içerik oluşturma aracı olan Vidyard ile içeriğinize uygun videolar hazırlayabilirsiniz. Videolarınızı istediğiniz uzunlukta kırpabilir ya da GIF haline getirebilirsiniz. Kullanım kolaylığı ile öne çıkan Vidyard sayesinde kaydettiğiniz videoları saniyeler içerisinde insanlara ulaştırabilirsiniz.

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Var

15. Loom

Canva

Loom, video kaydetme ve kaydedilen videoları çevrimiçi ortamlarda paylaşma imkanı tanıyan bir video aracı. Google Chrome tarayıcı eklentisi, masaüstü uygulaması ve online versiyonu bulunan Loom ile standart ve HD kalitede videolar çekebilirsiniz. Ayrıca Loom sayesinde ekranı ve kamerayı aynı anda kaydedebilirsiniz.

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Var

16. Animaker

Eğer animasyon yapmaktan hoşlanıyorsanız, Animaker tam da size göre bir araç! Görsel tabana bağlı olarak animasyon oluşturmanıza yardımcı olan Animaker ile farklı alanlarda kullanabileceğiniz videolar hazırlayabilirsiniz.

Böylece içeriğinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Aracın sunduğu GIF oluşturma imkanı sayesinde çeşitli GIF’ler de oluşturabilirsiniz.

Ücretsiz plan: Var

Ücretli abonelik: Var

İçerik oluşturmanıza yardımcı olabilecek 16 farklı aracı paylaştık. Umuyoruz ki bahsettiğimiz araçlar sizin için faydalı olmuştur.

Ek olarak markanızı başarıya ulaştıracak çözüm odaklı stratejiler için 360° dijital pazarlama hizmeti sunan Flatart ile iletişime geçebilirsiniz.

YAZARBeyza Kübra Çıtlak