Genel

Kodlama Bilmeden Web Sitesi Kurabileceğiniz 5 Uygulama

Kişisel web sitesi kurmak veya işletmeniz için bir e-ticaret sitesi kurup ürünlerinizi daha çok insana göstermek istiyor fakat kodlama bilmiyorsanız endişelenmenize gerek yok. Aslında bu konuda size yardımcı olacak birbirinden farklı uygulamalar mevcut. Peki söz konusu uygulamalar nelerdir? [...]

Derya Yeşil

Kişisel web sitesi kurmak veya işletmeniz için bir e-ticaret sitesi kurup ürünlerinizi daha çok insana göstermek istiyor fakat kodlama bilmiyorsanız endişelenmenize gerek yok. Aslında bu konuda size yardımcı olacak birbirinden farklı uygulamalar mevcut. Peki söz konusu uygulamalar nelerdir?

İşte kodlama bilmeden web sitesi yapabileceğiniz 5 farklı uygulama!

1. WIX

wix

200 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren Wix, kod bilgisi ve maliyet gerektirmeden kendi web sitenizi yapmanıza yardımcı olan ücretsiz bir platform olarak hizmet vermektedir. Kullanıcı paneli açısından oldukça kullanıcı dostu olan sürükle bırak yöntemi ile pratik bir şekilde site kurmaya yardımcı oluyor.

Ancak Wix’in ücretsiz sürümü ile yapılan web sitelerinde, banner veya reklam çıkabilme durumu olabilir. İlerleyen süreçte sitenizin trafiğinin artacağını düşünürseniz, bu durumun önüne geçmek için Premium paketlerden de faydalanabilirsiniz. Ayrıca site kurulumunda, sitenizin domainin Wix ile bağlantılı olduğunu da eklemek isterim. Eğer bu durumu engellemek isterseniz, ekstra ücret ödemeniz gerekmektedir.

2. SimpleSite

SimpleSite

SimpleSite, bilgisayar harici akıllı telefonunuzda da sitenizi kolaylıkla yönetebileceğiniz bir imkan sunmaktadır. Kısacası SimpleSite’ın mobil için bir cevher niteliğinde olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Sık sık seyahate çıkan kişiler için oldukça kullanışlı olan bu uygulama, birtakım dezavantajlara da sahip. Özellikle düzenleme yapabilmek için Premium pakete geçiş yapmayı gerektirmesi ve ücretsiz sürümünde SSL Sertifikası sağlamaması can sıkıcı olabilir. Dolayısıyla SimpleSite, kullanıcı gözünde güvensiz olarak görülebilmektedir. Fakat uygulamanın Premium paketini tercih ederseniz, sorun ortadan kalkacaktır.

3. Weebly

Weebly

Weebly; sahip olduğu tema ve şablonu ile kullanıcı dostu olan, popüler bir web site kurma aracıdır. Son derece kullanışlı olan sürükle bırak mimarisi ile kullanıcılara vakit kaybettirmeden hızlı bir şekilde kendi sitelerini kurma imkanı sağlar.

4. Mozello

Mozello

Mozello kullanım açısından basit ve anlaşılır olan bir web sitesi kurma platformudur. Blog sitesi gibi düz bir site kurma haricinde basit bir e-ticaret sitesi de kurabilirsiniz. Öte yandan, bu sistemin ücretli özelliklerinin olduğunu da belirtmek isterim.

Fakat ücretsiz sürümünde de 10 ürüne kadar destekleyen bir sisteme sahiptir. Ek olarak, çoklu dil sistemini de desteklemektedir.

4. Wordpress

Wordpress

Söz konusu web sitesi kurulumu olunca en çok bilinen uygulamalardan bir tanesi de Wordpress'dir. Aslında Wordpress denilince 2 farklı seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar ise wordpress.org ve wordpress.com olarak ikiye ayrılmaktadır. wordpress.org; içerik düzenleme sistemi ile ilgiliyken wordpress.com ise kodlama bilmeden web sitesi kurmaya yardımcı bir platformdur.

Özellikle basit tıklama ve sürükle bırak sistemi ile farklılıkları rahatlıkla oluşturabileceğiniz wordpress.com, kolay bir kullanım imkanı sunar. Ayrıca laf aramızda benim de kullanmaktan en çok hoşlandığım uygulamadır. :)

YAZARDerya Yeşil